назад

Систему безоплатної вторинної правової презентовано на колегії Рівненської районної державної адміністрації


DSC0308925 червня 2015 року
відбулась колегія Рівненської районної державної адміністрації, у роботі якої прийняли участь заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області Сергій Іллюк та директор новоствореного Рівненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Алла Негрей.

До участі у заході були запрошені начальники структурних підрозділів районної держаної адміністрації, голови сільських рад, представники судових, правоохоронних органів та члени громадських організації. Загалом у заході взяло участь 72 особи.

В ході заходу заступник директора Регіонального центру висвітлив питання діяльності системи БПД, порядку та підстав залучення захисника у кримінальному провадженні, а також засудженим особам.

У своєму виступі директор Рівненського місцевого центру зупинилась на роз’ясненні Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині її надання соціально незахищеним верствам населення у цивільних та адміністративних справах, а також порушила питання якості надання первинної правової допомоги та взаємодії з вказаних питань із органами державної влади та місцевого самоврядування.

За результатами наради голова Рівненської районного адміністрації Віталій Стельмах та голова Рівненської районної ради Володимир Пилипчук висловили свою готовність до співпраці з Центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги в частині забезпечення конституційних прав громадян.

Крім того, учасникам заходу роздано плакати системи БПД та друковані матеріали з інформацією про послуги, які надає Регіональний та місцеві центри, порядок їх отримання, орієнтовний перелік документів, який необхідно подати до центру для отримання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах, контактна інформація. За домовленістю вказані друковані матеріали будуть розміщені в адміністратвиних будівлях сільських рад з метою відповідного інформування населення.  

Також, в ході заходу досягнута домовленість про проведення спільного семінарського завдання з очільниками територіальних громад району з питань надання первинної правової допомоги.

 {gallery lightbox=boxplus maxcount=20}gallery/2015/rada{/gallery}