назад
18.08.14

Ситуація із надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській області

LuganskСитуація на території Луганської області у зв’язку з проведення АТО залишається складною. Все ж, Луганський обласний центр з надання БВПД продовжує свою роботу за межами обласного центру. Адвокати центру надають правову допомогу у Троїцькому, Сватівському, Білокуракинському, Старобільському, Антрацитівському, Марківському, Новоайдарському районах, Лисичанську та Сєвєродонецьку.

За повідомленнями українських ЗМІ з посиланням на інформаційно-аналітичний центр РНБО – Луганськ перебуває у стані вуличних боїв, в районах області продовжують тривати збройні протистояння із терористами. Такі складні обставини унеможливили роботу Луганського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у самому місті, тому функціонування Центру продовжується за його межами. В особі в.о. директора Центру Ольги Родіонової центр працює в Міловському районі Луганської області.

Райони Луганської області, в яких адвокатами надавалась БПД станом на 15 серпня 2014 р.

Lugansk 15 08 14

Зеленим виділено райони та міста, в  яких працюють адвокати БВПД
Червоним виділено райони, в яких робота адвокатів БВПД на разі не ведеться

Директор Луганського обласного центру з надання БВПД Ольга Родіонова повідомляє, що до Центру надходять повідомлення про випадки затримання осіб з Троїцького, Сватівського, Білокуракинського, Старобільського, Антрацитівського, Марківського, Новоайдарського районів, Лисичанська та Сєвєродонецька. Ольга Родіонова також відзначає, що адвокати, з якими центром укладено контракти, залучаються до роботи не лише в адміністративно-територіальних одиницях області, за якими вони закріплені, а й охоче беруться за інші призначення по Луганській області. Все ж, наразі близько 90% адвокатів центру знаходяться поза межами області.

У період з 13.08.2014 по 15.08.2014 Луганський обласний центр з надання БВПД було повідомлено про наступні правопорушення, пов’язані з масовими заворушеннями:

  • ст. 114-1 ч. 2 КК України (Шпигунство) – затримано 1 особу;
  • ст. 258-3 ч. 1 КК України (Терористичний акт) – затримано 1 особу, у відношенні 1 особи було винесено постанову про залучення захисника для здійснення захисту за призначенням;
  • ст. 260 ч. 2 КК України (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) – затримано 7 осіб, у відношенні 1 особи було винесено постанову про залучення захисника для здійснення захисту за призначенням;
  • ст. 263 ч. 1 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) – затримано 1 особу.

Також у цей період були здійснені затримання в адміністративному порядку та за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених ст.ст. 185, 187, 296 КК України, про що центр було повідомлено згідно діючого законодавства України.

Майже усім підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Двом затриманим – домашній арешт.

Високо цінуємо та висловлюємо подяку за самовіддану працю наших колег із Луганщини.

 

Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook  YouTube YouTube  Google Google+