назад

Тематична зустріч з посадовими особами місцевого самоврядування

Продовжується цикл тематичних зустрічей очільниці Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олени Демченко з державними службовцями та посадовими особами місцевого самоврядування Сумщини на базі обласної державної адміністрації. Під час таких зустрічей підвищується правова обізнаність слухачів, обговорюються напрямки співпраці та презентуються новації системи безоплатної правової допомоги.

Директорка Регіонального центру Олена Демченко акцентувала увагу присутніх на тих послугах, які отримують громадяни, завітавши до центрів та бюро правової допомоги. Оскільки державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування також комунікують з різними категоріями громадян і сприяють вирішенню їхніх проблемних питань, важливою є їхня обізнаність із новаціями та сервісами системи безоплатної правової допомоги.

Тож, Олена Демченко детально розповіла про специфіку роботи контактного центру, до якого в телефонному режимі за номером 0 800 213 103 звертаються особи, які потребують консультації юриста.

Також очільниця Регіонального центру розповіла про відкриту платформу WikiLegalAid як один із швидких та зручних способів отримання правової інформації.

Обговорили важливість надання правової допомоги вразливим категоріям осіб, зокрема малозабезпеченим, особам з інвалідністю, учасникам бойових дій, дітям, внутрішньо переміщеним особам тощо.

Окрім цього, під час тематичної зустрічі слухачі отримали інформацію щодо роботи адвокатів у системі безоплатної правової допомоги, а також дізналися про роботу мобільних та дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги.