назад

103 та 04 липня 2015 р. в приміщенні Івано-Франківського університету права ім. Короля Данила Галицького за адресою: м. Івано-Франківськ, вул.Є.Коновальця, 35 відбувся другий етап каскадних тренінгів для адвокатів Івано-Франківської області, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тему: «Роль захисника при визначенні кваліфікації окремих видів кримінальних правопорушень, дії захисника у кримінальних провадженнях, які потребують судово-медичної експертизи».

 

Каскадний тренінг було організовано Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Івано-Франківській області за дорученням Координаційного центру з надання правової допомоги спільно з ВГО «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу», Американською Асоціацією юристів «Ініціатива з верховенства права» (ABA ROLI), та проводиться за фінансової підтримки Бюро з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань Державного департаменту США.

Каскадний тренінг провела тренер-модератор Ірина Вань. В тренінгу взяли участь 40 адвокатів, в тому числі 6-ро адвокатів, які не включені в реєстр адвокатів , що надають безоплатну правовоу допомогу, та були присутні, як представники від Ради адвокатів Івано-Франківської області.

4

Кожен учасник каскадного тренінгу отримав роздаткові матеріали за тематикою заходу.

Крім того, на каскадний тренінг був запрошений та виступив перед адвокатами представник «Української експертної компанії» – Гусак Микола Васильович.

В ході каскадного тренінгу обговорювались питання щодо дій захисника у кримінальних провадженнях, які потребують судово-медичної експертизи, дій захисника у випадку невірної кваліфікації правопорушення, яке інкримінується підзахисному, а також проблемних питань, пов’язаних з кваліфікацією кримінальних правопорушень проти статевої свободи і статевої недоторканості особи.

3

Каскадні тренінги – навчальні заходи для адвокатів системи БВПД, що проводяться одночасно у всіх регіонах адвокатами-тренерами за визначеною тематикою. Основною метою проведення каскадних тренінгів є підвищення кваліфікації адвокатів, залучених до надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі. За підсумками каскадних тренінгів учасники, що прослухали повну програму, отримують сертифікати.