назад
24.12.19

Тренінг для адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу

Координаційним центром з надання правової допомоги та Регіональними центрами з надання БВПД в областях у поточному році продовжено роботу з розвитку професійної мережі адвокатів, залучених до надання безоплатної правової допомоги, підвищення їх кваліфікації.
Однією з важливих форм такої роботи є проведення семінарів, каскадних тренінгів тощо для адвокатів, що дійсно сприяє удосконаленню системи безоплатної правової допомоги.
23 грудня Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Черкаській області організовано проведення семінару для адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу на тему: «Кримінальний процесуальний кодекс України: застосування крізь призму європейських стандартів».

Захід акредитований Вищою школою адвокатури Національної асоціації адвокатів України та проведений сертифікованим практикуючим адвокатом-тренером системи БПД Людмилою Гриценко.

Участь взяли близько двох десятків адвокатів Черкаської області. Розглянули низку важливих питань, зокрема, початкові дії захисника при вступі у справу, дії захисника при затриманні клієнта, вручення повідомлення про підозру, оскарження рішень, дій, бездіяльності слідчого, прокурора, слідчого судді, дії захисника в суді першої інстанції.

Особливу увагу приділено застосуванню у діяльності адвокатів практики Європейського суду з прав людини – важливих аспектів Європейської конвенції з прав людини у тлумаченні Суду.
Адвокати отримали дієві інструменти щодо здійснення захисту прав і представництва осіб, що мають право на безоплатну правову допомогу. Зокрема, дізнались відповіді на найпоширеніші питання стосовно усіх стадій кримінального процесу від затримання і до оскарження рішення у суді найвищої інстанції. Усі аспекти розглядалися з урахуванням практики Європейського суду з прав людини.
Учасники опрацьовували практичні кейси, виконували завдання і презентували власні рішення.
Зміст семінару узгоджений так, щоб після його завершення адвокати системи БПД могли застосувати свої знання для більш ефективного захисту та представництва інтересів клієнтів.
За відгуками адвокатів, цінним для них є як інформація, яку вони отримали, так і обмін досвідом, який став можливим завдяки такому заходу.