назад

115 – 16 червня 2015 року в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області, за участю заступника регіонального директора програми «Американська асоціація юристів Ініціатива з верховенства права» (ABAROLI)» Дмитра Філіпенко та тренера – модератора Ірини Вань розпочався І етап каскадних тренінгів для адвокатів системи надання безоплатної вторинної правової допомоги, організованих Координаційним центром з надання правової допомоги спільно з ВГО «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу», «Американською асоціацією юристів Ініціатива з верховенства права» (ABAROLI), Українською фундацією правової допомоги та проводиться за фінансової підтримки Бюро з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань Державного департаменту США на тему: «Роль захисника при визначенні кваліфікації окремих видів кримінальних правопорушень, дії захисника у кримінальних провадженнях, які потребують судово-медичної експертизи».

 

Каскадні тренінги – навчальні заходи для адвокатів системи БВПД, що проводяться одночасно у всіх регіонах адвокатами-тренерами за визначеною тематикою. Основною метою проведення каскадних тренінгів є підвищення кваліфікації адвокатів, залучених до надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі. За підсумками каскадних тренінгів учасники, що прослухають повну програму, отримують сертифікати.

2

3

Під час тренінгу обговорювались проблеми кваліфікації злочинів проти життя та здоров’я, проти статевої свободи та недоторканості, особливості доказування і тактики захисту при наданні допомоги у справах цієї категорії.

Також на тренінгу увага приділялась актуальним питанням, пов’язаним з проведенням судово-медичних експертиз. У ході зустрічі адвокати вирішували практичні завдання, висловлювали слушні пропозиції, обмінювались позитивним досвідом.

З цих тем заняття проводив тренер/модератор – адвокат Ірина Вань.

4 5

Перед адвокатами також виступила голова ГО «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу» в Івано-Франківській області – Людмила Желізняк.

Другий тур каскадного тренінгу для адвокатів Івано-Франківської області відбудеться 3-4 липня 2015 року.