назад

Тренінги «Земельна просвіта» пройшли у Вознесенську

{module 20.11_vozn}

Земля завжди була одним з найцінніших ресурсів України. Недарма довгі десятиліття – від батька до сина, від матері до доньки – передавалось шанобливе ставлення до землі, яку у народі величали і продовжують величати «годувальницею». Та з плином часу земельні наділи створили для своїх господарів безліч питань, у вирішенні яких сьогодні обійтися без сторонньої допомоги – просто неможливо. Тому сьогодні власники земель та орендарі все частіше звертаються до фахівців правової сфери.

У рамках Програми Світового Банку та ЄС «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні» у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги, на Миколаївщині, а саме у м. Вознесенськ, відбувся дводенний тренінг «Земельна просвіта», який був направлений на розвиток знань та навичок у сфері земельних відносин. Даний захід було організовано для юристів системи безоплатної правової допомоги та інших практикуючих юристів, для юристів ОМС, ОТГ, землевпорядників, реєстраторів, нотаріусів, а також для адвокатів, які співпрацюють з системою безоплатної правової допомоги у Миколаївській області.

2

Тренінг був присвячений питанням визначення земельної ділянки сільськогосподарського призначення як об’єкта цивільних прав; особливостям правочинів з земельними ділянками сільськогосподарського призначення; питанням приватизації та спадкування земельної ділянки; захисту прав на земельну ділянку у досудовому та судовому порядку фахівцями системи безоплатної правової допомоги та іншими практикуючими юристами.

3

Учасники заходу також мали змогу поставити експертам низку запитань, які нині хвилюють землевласників та землекористувачів у громадах.

4