назад
03.03.20

Триває антикорупційна інформаційна кампанія у системі БПД

Одні із цінностей, які сповідує команда системи безоплатної правової допомоги – прозорість, підзвітність, довіра наших клієнтів та партнерів. Для мінімізації корупційних ризиків, усунення ситуацій конфлікту інтересів працівників центрів та бюро правової допомоги, створення механізму запобігання корупції у системі безоплатної правової допомоги та виявлення фактів, які свідчать про корупцію, а також їх усунення та попередження в майбутньому, проводиться відповідна інформаційна кампанія.

Антикорупційна інформаційна кампанія спрямована та три основні цільові групи – клієнтів системи БПД, адвокатів, які співпрацюють із нею, та працівників центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги.

У кожному центрі та бюро будуть розміщені оновлені інформаційні плакати з інформацією про можливі корупційні ризики та ситуації конфлікту інтересів, з якими можуть зіштовхнутися клієнти системи БПД.

Підготовлені також спеціальні пам’ятки, які буде отримувати кожен клієнт центру та бюро правової допомоги. З цих пам’яток можна дізнатися про можливі корупційні ризики та контакти для зворотного зв’язку (повідомлення про відповідні факти, якщо такі траплятимуться).

Відповідні антикорупційні пам’ятки отримуватимуть й адвокати, які співпрацюють із системою БПД, та які укладатимуть відповідні контракти/договори із центрами для надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Важливим є також попередження ризиків корупції або конфлікту інтересів серед фахівців центрів. Тож окремий аспект кампанії – спеціальні пам’ятки й для працівників системи БПД.

Якщо Вам відомі факти корупційних діянь у системі безоплатної правової допомоги, повідомити про це можна за цілодобовим телефонним номером (044) 364 17 47. Ви можете залишити повідомлення анонімно.

Крім того, дати інформацію на антикорупційну лінію можна за допомогою форми зворотного зв’язку на оновленому сайті системи БПД https://www.legalaid.gov.ua/zvernennya/antykoruptsijna-liniya/ . Повідомлення може бути анонімним.

Завантажити пам’ятки