назад

Тривають заходи з підвищення правової кваліфікації працівників бюро правової допомоги

trening 2006 грудня 2016 року для працівників бюро правової допомоги Чернігівської області було проведено семінар-стажування. Даний захід був організований Головним територіальним управлінням юстиції у Чернігівській області спільно з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області.

Участь у семінарі-стажуванні взяли: Людмила Кузьміна, начальник Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти; Світлана Трянова, начальник відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти; Олена Ющенко, заступник начальника відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації; Діброва Ірина, заступник начальника відділу з питань призначення пенсій Чернігівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України; Микола Росомаха, адвокат Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області.

Захід відкрили Людмила Кузьміна і Світлана Трянова, які привітали запрошених гостей та обговорили організаційні питання порядку денного. «Плануємо продовжити організацію тематичних зустрічей в наступному році. Сподіваємось, що наші семінари будуть корисними для вас і надалі. Ми відкриті до співпраці та конструктивного діалогу», – зазначила Людмила Кузьміна.

Заступник начальника відділу державної реєстрації актів цивільного стану розповіла присутнім про можливість реєстрації місця проживання новонародженої дитини через відділи державної реєстрації актів цивільного стану або працівників, що проводять державну реєстрацію народження дітей при медичних закладах, де приймались пологи, під час проведення державної реєстрації народження дитини, зазначила перелік документів, необхідних для реєстрації місця проживання новонародженої дитини у такий спосіб. Крім того, Олена Ющенко розповіла про механізм внесення змін до актових записів цивільного стану.

З правовим статусом потерпілого у кримінальному провадженні, його правами і обов’язками ознайомив аудиторію Микола Росомаха. Ірина Діброва говорила про порядок та умови перерахунку пенсій деяким категоріям громадян.

061216 1

061216 2

061216 3