назад

Центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сумщини сприяють розвитку самоорганізації населення

У Сумах відбулася прес-конференція на тему потенційних перспектив і можливостей у громадах: «На що спроможна громада: співпраця, підтримка, взаємодопомога vs конфлікти, розбрат, занепад». Обговорення актуальних питань, а також підписання меморандуму про співпрацю відбулося за участі фахівців системи безоплатної правової допомоги, громадських активістів, експертів та представників ЗМІ.

На Сумщині запрацював Ресурсний центр з розвитку місцевої демократії. Загалом в Україні працює ціла мережа подібних центрів, координацію якої здійснює Всеукраїнська Асоціація сприяння самоорганізації населення. У Сумах Ресурсний центр створено на базі Асоціації сприяння самоорганізації населення «Сумщина». За останній час завдяки допомозі Ресурсного центру в Україні було створено, легалізовано чи організовано створення понад 500 ОСН, громадянам надано загалом понад 10 000 консультацій, понад 10 000 осіб взяло участь в близько 1500 навчальних заходів, круглих столах та зустрічах, що були проведені центром, здійснена допомога у впровадженні понад 200 місцевих нормативно-правових актів.

Голова Сумської Асоціації Ігор Рекун розповів про перші кроки роботи Ресурсного центру, його мету, завдання і найближчі перспективи, про досягнення і результати співпраці, у тому числі й з європейськими колегами, а також про партнерів, укладені Меморандуми про співпрацю з Сумською ОДА, обласною та міськими радами.

Під час прес-конференції заступник директора Конотопського місцевого центру з надання БВПД Валентина Волік поділилася напрацюваннями центру з питань розвитку громад.

Також між Асоціацією сприяння самоорганізації населення «Сумщина» та Сумським і Конотопським місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги підписано тристоронній Меморандум про співпрацю, де закріплено наміри про спільну діяльність із розвитку органів самоорганізації населення. Підписантами Меморандуму виступили представники від організацій Ігор Рекун, Валентина Трошечко та Валентина Волік.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

В Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103 (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.