назад
19.08.19

Центри з надання БВПД отримали буклети про права осіб з інвалідністю

Для клієнтів системи безоплатної правової допомоги надрукована серія буклетів щодо захисту законних прав та інтересів осіб з інвалідністю в Україні. Буклети розроблені та виготовлені за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні».

«Люди з інвалідністю досить часто потрапляють у проблемні правові ситуації та звертаються до системи безоплатної правової допомоги за захистом своїх прав. Майже 14% людей, які звернулися торік до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, – це особи з інвалідністю. Саме тому інформація щодо їхніх прав край важлива», – зазначив директор Координаційного центру за надання правової допомоги Олексій Бонюк.

Вже найближчим часом всю серію буклетів буде направлено до центрів з надання БВПД та бюро правої допомоги в усіх регіонах України для використання під час тематичних правопросвітницьких заходів та розповсюдження серед партнерських організацій, які опікуються питаннями захисту осіб з інвалідністю.

Електронні версії буклетів:

Оформлення статусу особи з інвалідністю

Складання індивідуальної програми реабілітації осіб з інвалідністю

Забезпечення особи з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації

Встановлення пандусу для людини з інвалідністю

Освіта осіб з особливими освітніми потребами: отримання освіти особами з інвалідністю

Освіта осіб з особливими освітніми потребами: інклюзивне навчання

Реалізація особою з інвалідністю свого права на працю

Права та обов’язки осіб з інвалідністю щодо утримання

Допомога особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, яка за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, на догляд за нею

Надбавка на догляд за особами з інвалідністю з дитинства та дітьми з інвалідністю

Довідково. Українсько-канадський проект «Доступна та якісна правова допомога в Україні» фінансується Міністерством міжнародних справ Канади, впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги. Проект має на меті покращення рівного доступу до правосуддя для населення України (особливо представників вразливих верств) шляхом підтримки впровадження системи безоплатної правової допомоги та підвищення рівня обізнаності населення щодо прав на отримання безоплатної правової допомоги.