назад

Центри з надання БВПД Сумщини – потенційні роботодавці для випускників вищих навчальних закладів

На запрошення ректора Сумського державного педагогічного університету ім. А. С. Макаренка представники Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області на чолі із заступницею директора Валентиною Волобуєвою взяли участь у зустрічі експертної групи Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти з потенційними роботодавцями.

Підготовка висококваліфікованих, конкурентоспроможних фахівців на ринку праці – таким є одне із пріоритетних завдань для вищих навчальних закладів. У Сумському державному педагогічному університеті наразі працюють представники Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, акредитуючи спеціальність «Право». З метою аналізу освітньо-професійної програми фахівці запросили потенційних роботодавців, які можуть запропонувати випускникам ВНЗ посаду юрист у своїх установах. Тож, на зустрічі були присутні й представники Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області. «На базі центрів з надання БВПД студенти можуть проходити практику, що дозволяє зсередини побачити роботу юристів та їхню роботу з клієнтами. Також для студентської молоді передбачено проводення низки правопросвітницьких заходів. Що ж стосується працевлаштування, то відповідно до кваліфікаційних вимог ми приймаємо фахівців з повною вищою юридичною освітою. До речі, на базі Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області діє контактний центр, який став першим місцем роботи для випускників ВНЗ, вдалим стартовий майданчиком у кар’єрному зростанні правників», – розповіла Валентина Волобуєва.

Під час зустрічі потенційні роботодавці та члени Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти обговорили особливості працевлаштування випускників, питання удосконалення освітньо-професійної програми й важливість практичної складової у навчальному процесі.