назад
04.02.20

У Будинку Уряду відкрили фотовиставку «Правова допомога поруч»

У 60 світлинах – життя системи безоплатної правової допомоги. З 4 по 19 лютого у Будинку Уряду проходить фотовиставка «Правова допомога поруч».  Перед цим вона експонувалася у Верховній Раді України, а також у семи областях України.

«Держава гарантує кожній людині безоплатну правову допомогу. Це дуже важливо. Правова захищеність – це розуміти, що ти маєш права і можеш ними скористатися. І що важливо – ти можеш звернутися за захистом цих прав до системи безоплатної правової допомоги», – зазначив Державний секретар Кабінету Міністрів України Володимир Бондаренко.

Згодом світлини з життя системи БПД зможуть побачити мешканці всіх регіонів України.

«На виставці представлені світлини з повсякденного життя системи безоплатної правової допомоги, до якої вже надійшло понад 2,7 млн звернень громадян», – повідомила заступниця Міністра юстиції України Валерія Коломієць.

Створена система безоплатної правової допомоги України є однією з найбільш розгалужених і прогресивних у світі.

«Сьогодні система БПД – це понад 500 центрів та бюро в усіх регіонах країни, де люди можуть отримати юридичну консультацію та скористатися послугами адвоката», – наголосила перша заступниця директора Координаційного центру з надання правової допомоги Оксана Василяка.

На світлинах – різні можливості отримати безоплатну правову допомогу. Це прийом громадян у центрах та бюро правової допомоги. Робота дистанційних та мобільних пунктів доступу до правової допомоги, у тому числі у бібліотеках та військових госпіталях, геріатричних будинках та будинках-інтернатах, слідчих ізоляторах та установах виконання покарань. Робота операторів єдиного контакт-центру системи БПД, які у тому числі надають правові консультації. Щомісяця на безкоштовний номер 0 800 213 103 телефонують 20-30 тисяч разів. Починаючи з жовтня 2013 року, до контакт-центру надійшло понад 1 млн дзвінків.

Загалом на фотовиставку було відібрано 60 із понад 400 світлин, зроблених у червні – липні минулого року під час щоденної роботи системи безоплатної правової допомоги в усіх регіонах країни. Фотовиставка підготовлена за підтримки проєкту «Доступна та якісна правова допомога в Україні».