назад

У Чернігові презентовано результати проекту «Проведення опитувань учасників судових проваджень з використанням методології карток громадянського звітування»

За сім років своєї діяльності Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Чернігівській області, посів чільне місце в рядах громадськості та правозахисної спільноти регіону, заслужив довіру громадян та повагу державних органів і громадських організацій Чернігівщини. Не дивно, що під час обговорення різних ініціатив правового спрямування фахівців центру запрошують до їх обговорення та цінують думку висловлену ними, опираючись на багатий досвід правозахисної діяльності.

24 липня з такою метою очільницю Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Чернігівській області Ірину Протченко, було запрошено до участі в публічній презентації звіту. Результати дослідження якого були отримані завдяки проведенню проекту «Проведення опитувань учасників судових проваджень з використанням методології карток громадянського звітування» який був реалізований за підтримки «Чернігівського громадського комітету з захисту прав людини».

В ході заходу було озвучено інформацію, що була зібрана та проаналізована за такими параметрами: доступність до суду, зручність та комфортність перебування в суді, повнота та ясність інформації, прийнятність витрат пов’язаних зі зверненням до суду, доступність правової допомоги у разі необхідності, дотримання термінів судового розгляду, сприйняття роботи працівників апарату суду, сприяння роботи судді.
Результати дослідження показали настрої громадян, яким доводиться стикатись з роботою судів. В своїй більшості респонденти дали позитивну оцінку роботи судів, зазначивши, що не дивлячись на теперішній стан справ рости у покращенні надання судових послуг є куди.
По завершенню презентації проекту Ірина Протченко долучилась до жвавих обговорень отриманих результатів, участь в яких взяли представники Головного територіального управління юстиції в Чернігівській області, представники адвокатської та правозахисної спільноти