назад

У Чернігові пройшла «Хода за свободу»

18 жовтня у Чернігові пройшла вулична хода, приурочена до європейського дня боротьби з торгівлею людьми. Захід був організований Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини за сприяння Чернігівської ОДА та Чернігівської міської ради. Цього року до “Ходи за свободу” долучились більш ніж 250 осіб – це учні ліцеїв, професійно-технічних навчальних закладів та студенти вищих навчальних закладів міста, представники суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, а також мама постраждалого чернігівця. Долучилися до ініціативи й фахівці Чернігівського місцевого центру з надання БВПД. Варто зазначити, що в Чернігові даний захід проводиться вдруге.
Перед учасниками заходу виступили представники Чернігівського громадського комітету захисту прав людини, Чернігівської обласної державної адміністрації, Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА, Управління сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради.

Приємно вразила велика кількість небайдужої молоді, яка взяла участь у акції «Хода свободи». Маршрутом: «Зелена сцена» (Алея героїв)- Площа Героїв Небесної сотні (напроти готелю «Україна») пройшли учасники заходу, тримаючи в руках чорні парасолі з логотипом “Walk for Freedom”. Це мовчазна і мирна хода, яка проходить вже шість років поспіль на захист мільйонів чоловіків, жінок та дітей, які зараз знаходяться у рабстві.

Користуючись нагодою, фахівчиня Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Воронецька провела вуличне інформування, акцентувала увагу на безоплатній правовій допомозі для осіб, постраждалих від торгівлі людьми, та роз’яснила порядок отримання правової допомоги через мережу офісів БПД.

Єдиний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.