назад

У Чернігові пройшла Всеукраїнська олімпіада з правознавства

олимп20 січня 2018 року директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко взяв учать в оцінюванні робіт учасників ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства, що відбулася на базі Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 19 Чернігівської міської ради.

До перевірки та оцінювання були також залучені кращі вчителі, науковці та викладачі вищих навчальних закладів області, зокрема Чернігівського національного технологічного університету, Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського, науково-педагогічні працівники тощо.

Заявки на участь в олімпіаді з правознавства подали 103 учні, які змагалися за першість в інтелектуальному званні. Серед них 35 учасників 11 класів, 32 учасника –учні 10-х класів, і 36 учасників- учні 9-х класів.

Завдання ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства були складені відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки України та орієнтовані на рівень складності завдань IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із відповідних навчальних предметів.

По завершенню заходу, директор Чернігівського місцевого центру з надання БВПД виступив перед викладачами та науковцями, що перевіряли роботи учнів.олимп2

Володимир Бобруйко розповів про систему надання безоплатної правової допомоги, про категорії осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, про перелік документів, необхідних для отримання такої допомоги.

Особливу увагу присутніх Володимир Бобруйко звернув на зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

Нині безоплатною правовою допомогою можуть скористатись більше незахищених верств громадян.
Зокрема, розширено доступ до безоплатної вторинної правової допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, а також для дітей.

Також, слухачі дізнались про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я маю право», метою якого є підвищення правової свідомості українців та інформування громадян щодо механізмів захисту їхніх прав у повсякденному житті у правовий спосіб.

Бажаючі отримали інформаційні матеріали Чернігівського місцевого центру з надання БВПД, а також буклети і плакати «Я маю право!».

Нагадуємо, за отриманням консультації та захистом своїх прав можна звернутись до Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, за адресою: 14005, м. Чернігів, пр-кт. Миру, буд. 49а, офіс 709, телефон: (0462) 77-51-68.