назад

У Державній установі «Чернігівська виправна колонія (№44)» проведено просвітницький захід для засуджених жінок

Відповідно до змін, внесених до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», з 2014 року право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги отримали особи, засуджені до покарання у вигляді позбавлення волі, тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців або обмеження волі. Для забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги, а також з метою правового інформування засуджених осіб, що відбувають  покарання у  Державній установі «Чернігівська виправна колонія (№44)», фахівчинями Регіонального центру з надання БВПД, спільно з партнерами,  було проведено правопросвітницький захід.

Розповідали засудженим про їхні права регіональний координатор із взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Чернігівській області Алла Лепеха, заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області Олеся Пирковська, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги  Регіонального центру Олена Якубенко та начальник управління праці та соціального захисту населення Новозаводської районної у м.Чернігові ради Ірина Марчук.

Для отримання безоплатної правової допомоги особі, що відбуває покарання, необхідно через адміністрацію установи звернутись з листом до регіонального чи місцевого центру з надання БВПД. У заяві необхідно вказати свої анкетні дані, суть звернення та обґрунтувати причину необхідності в отриманні безоплатної вторинної правової допомоги. У випадку, якщо така потреба дійсно існує, особі буде призначено адвоката, що співпрацює з системою безоплатної правової допомоги. Окрім цього, звернутись за отриманням безоплатної правової допомоги можна:

  • під час візиту уповноваженого з прав людини чи його представника;
  • під час роботи мобільних чи дистанційних пунктів доступу до правової допомоги;
  • зателефонувавши за єдиним номером системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103.

 

По завершенню заходу, у приміщенні установи «Чернігівська виправна колонія (№ 44)» працював дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги. За отриманням правової допомоги звернулись п’ять осіб, яким були надані юридичні консультації з питань порядку припинення підприємницької діяльності фізичною особою – підприємцем, поновлення строку на апеляційне оскарження вироку суду, виконання майнових зобов’язань за рішенням суду, порядку та підстав умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, стягнення заборгованості за кредитним договором.