назад

У Херсоні пройшов перший тур каскадного тренінгу, присвячений особливостям захисту від обвинувачення

PB14313413-14 листопада 2015 року у конференц-залі готелю «Оптіма» проходив перший тур каскадного тренінгу для адвокатів системи БВПД «Особливості захисту у кримінальних провадженнях про злочини проти основ національної безпеки, військові злочини, незаконний обіг наркотичних засобів. Здійснення захисту при застосуванні негласних слідчих (розшукових) дій».

У заході взяли участь 44 адвокати, а також працівники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Модераторами були адвокати-тренери Володимир БОНДАР, Інна ТОКАРЄВА та директор центру Марина ЄЛИСЄЄВА. Із програмою заходу можна ознайомитися за цим посиланням.

У перший день тренінгу обговорювались проблеми кваліфікації злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, проти основ національної безпеки та військових злочинів, особливості доказування і тактики захисту при наданні допомоги у справах цієї категорії. Професійними порадами з адвокатами ділився ІТ-спеціаліст центру Андрій ГАРКУША, який має великий досвід експертної роботи.

Другий день був присвячений обговоренню забезпечення ефективного захисту при проведенні негласних слідчих (розшукових) дій. Крім цього директор Центру Марина ЄЛИСЄЄВА поділилась досвідом взаємодії адвокатів з Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, а менеджер з якості Максим МАГДА розповів про методичну допомогу, яка може надаватись адвокатам при здійсненні захисту у стратегічних справах.

Під час тренінгу адвокати не лише отримували корисну інформацію, а й вирішували практичні завдання, висловлювали слушні пропозиції, обмінювались позитивним досвідом. Зустріч, як завжди, проходила в теплій та дружній атмосфері.

Тренінг організований Координаційним центром з надання правової допомоги спільно з громадською організацією “Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу та за фінансової підтримки Державного департаменту США.

Другий етап тренінгу відбудеться 26-27 листопада 2015 року.

{gallery}images/20151113-14-kask-tren-part1{/gallery}