назад
19.06.13

У Херсоні завершився тренінг для адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, на постійній основі за контрактом (оновлено)

19 червня 2013 року у місті Херсоні розпочався дводенний тренінг для адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі за контрактом, «Ефективний захист у кримінальному процесі» – четвертий з низки тренінгів, проведення яких заплановано протягом квітня-серпня 2013 року.

Тренінг спільно організовано Координаційним центром з надання правової допомоги та Американською асоціацією юристів Ініціатива з верховенства права в Україні (ABA ROLI) у межах проекту «Зміцнення інституту адвокатури в Україні, компонент з проведення тренінгів за нормами Кримінального процесуального кодексу для адвокатів, в тому числі для адвокатів, які надаватимуть безоплатну правову допомогу» за сприяння Херсонського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

У тренінгу взяв участь 41 адвокат Херсонської області, з якими укладено контракти Херсонським обласним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Організаційно тренінг складається з чотирьох блоків:

1. Практика Європейського суду щодо застосування засад кримінального провадження.

2. Сторона захисту як суб’єкт кримінального провадження. Новели доказового права.

3. Заходи забезпечення кримінального провадження. Оскарження рішень, дій чи бездіяльності слідчого, прокурора та слідчого судді.

4. Особливості проведення окремих слідчих (розшукових), негласних слідчих (розшукових) та судових дій.

Тренером виступив викладач Академії адвокатури України Кирило Легких, доцент кафедри кримінального процесу та криміналістики, кандидат юридичних наук, адвокат.

Крім того, участь у тренінгу взяв директор Координаційного центру Андрій Вишневський та директор Херсонського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марина Єлисєєва.

20 червня 2013 року, протягом другого дня тренінгу, учасникам тренінгу було представлено ще одного тренера – Деніела Лінхардта, Федерального прокурора у відставці, менеджера програм Американської асоціації юристів.

Основною темою другого дня тренінгу став огляд навичок виступу в суді в рамках нового Кримінального процесуального кодексу та побудова захисту.

Завершився тренінг обговоренням результатів за участю директора Координаційного центру Андрія Вишневського та директора Херсонського центру Марини Єлисєєвої і видачею сертифікатів адвокатам-учасникам тренінгу.