назад

У Херсонському державному університеті відбувся показ фільму «Суддя»

Правопросвітницький захід «Правовий кінозал» пройшов сьогодні в Херсоні.

Переглянути фільм «Суддя» (2014) та поспілкуватися на правову тематику з досвідченими юристами, у тому числі з адвокатами системи БПД, зібралися студенти III та IV курсів історико-юридичного факультету спеціальності «Право» Херсонського державного університету.

Відкриваючи захід, директорка Регіонального центру з надання БВПД Марина Єлисєєва повідомила, що системою БПД започаткована нова форма  правопросвітницьких заходів «Правовий кінозал», яка передбачає спільний перегляд фільмів з їх подальшим обговоренням. Фільми, які входять до ТОП-15 найкращих світових фільмів на правову тематику, будуть протягом року демонструватися для різних цільових аудиторій по всій Україні.

Разом з тим Марина Ігорівна зауважила, на що під час перегляду звернути увагу майбутнім правникам та окреслила коло питань, які стануть предметом обговорення.

Після смерті матері успішний адвокат Хенк Палмер (Роберт Дауні-мол.) приїжджає в рідне місто на похорони. Оскільки через егоїзм і честолюбність він не підтримував зв’язків із батьком і братом, віддавши всі сили кар’єрі, дома його зустрічають прохолодно.
В ході сутички з братом через авто, вони помічають, що машина батька побувала в ДТП і на ній сліди крові. Невдовзі їх батька, суддю Глена Палмера (Роберт Дюваль) затримують за підозрою у вбивстві. Сини роблять усе, щоб довести непричетність батька до злочину, проте правда далеко не така, якою б вони хотіли її бачити.

Слід сказати, щофільм зацікавив студентів: вразила не тільки приголомшлива гра Роберта Дауні-молодшого, його різноплановість, адже актор однаково легко справляється як з комедійними, так і з драматичними ролями. Головне – стрічка змушує задуматися та переосмислити життєві цінності.

Водночас студенти мали можливість обмінятися думками та подискутувати на запропоновані Мариною Єлисєєвою теми:

Що важливіше для людини: гроші або власна родина і добре ім´я?»,
«Кому по-справжньому важливо, ким ти є: твоєму оточенню або твоїй родині?».

До обговорення долучилися також керівник Юридичної клініки Херсонського державного університету Юрій Алябов та адвокат системи БПД, доцент кафедри галузевого права історико-юридичного факультету Микола Проценко.