назад

У Хмельницькому адвокати підвищували кваліфікацію

Семінар для адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, відбувся у Хмельницькому 16 грудня. Тема навчання – «Кримінальний процесуальний кодекс України: застосування крізь призму європейських стандартів». Тренерами виступили адвокат Андрій Мазур та в.о. директора Калуського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, адвокатка Людмила Желізняк.

«Такі тренінги вкрай важливі для адвокатів, адже у своїй діяльності вони мають керуватися нормами вітчизняного законодавства, спиратися на європейські стандарти якості надання безоплатної правової допомоги, враховувати практику Європейського суду з прав людини», – зазначила Наталія Стьопіна, директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області, у своєму вітальному слові.

Участь у семінарі взяли близько двох десятків адвокатів з Хмельниччини. У ході навчання розглянули низку важливих питань, зокрема початкові дії захисника при вступі у справу, дії захисника при затриманні клієнта, вручення повідомлення про підозру, забезпечення основоположних прав і свобод клієнта, оскарження рішень, дій, бездіяльності слідчого, прокурора, слідчого судді, дії захисника в суді першої інстанції.

Кожне питання, яке розглядали адвокати під час тренінгу, передбачало також вирішення практичних завдань. Тож учасники навчання могли одразу застосувати отримані знання, а також скористатися попереднім досвідом.