назад

У Хмельницькому апеляційному суді зі школярами обговорювали тему булінгу

Ще одна зустріч зі школярами відбулася в межах співпраці з Хмельницьким апеляційним судом. Про булінг та відповідальність за його вчинення говорили 6 листопада із учнями 5-го класу Хмельницького колегіуму ім. В.Козубняка. Юристка регіонального центру Ольга Чорна нагадала дітям, що таке булінг, пояснила, чому сьогодні цій проблемі приділяють так багато уваги.

Учні дізналися, що у зв’язку зі змінами до чинного законодавства розширилося коло суб’єктів, які несуть адміністративну відповідальність за цькування. Ольга Чорна розповіла також, які адміністративні стягнення суд може застосувати до кривдника, хто сплачуватиме штраф, якщо вчинить правопорушення малолітня особа.

Фахівчиня апеляційного суду Юлія Салдан на випадках із судової практики розтлумачила межу дії адміністративного та кримінального права для неповнолітньої особи, роз’яснила, які докази суд бере до уваги при розгляді справи, навела приклади судових рішень, відповідно до яких притягнули до адміністративної відповідальності учнів за цькування педагогів.

На завершення зустрічі за допомогою «антибулінгової кулі» побажали одне одному позитиву, радості, а також опинятися в залі суду лише для таких цікавих і повчальних розмов, а не в якості учасників судового процесу.