назад

У Хмельницькому змагалися юні правознавці

Перший міський турнір юних правознавців серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів відбувся в Хмельницькому університеті управління та права імені Леоніда Юзькова 11 грудня. У змаганні взяли участь 15 команд. У журі турніру – директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Наталія Стьопіна.

Щоб визначити найкращих знавців права в місті командам запропонували позмагатися у семи іграх-турах. Наприклад, у «Розминці» потрібно було по черзі дати відповідь на чотири запитання з правової тематики; в грі «Поясни юридичний термін» упродовж однієї хвилини один з учасників команди пояснював іншим учасникам юридичні терміни, не називаючи їх; під час гри «Склади слово» команди складали по п’ять слів, правильно розташувавши літери в них. Були також інші завдання: «Таємна особистість», «Вгадай предмет», «Крокодил» та конкурс для капітанів «Вірю – не вірю».

Як відзначила Наталія Стьопіна, всі учасники змагань демонстрували глибокі знання з правознавства, уміння швидко знаходити рішення, ораторські здібності.

Результатом запальних дискусій та непростої боротьби стала перемога «Дітей Феміди» (Хмельницька СЗОШ І-ІІІ ступенів № 6). Друге місце дісталося команді «Дев’ятка» (НВК № 9 м. Хмельницького), а третє – «Юрботам» (Хмельницький ліцей ІІ-ІІІ ступенів Хмельницької обласної ради).

Особливо приємно, що переможцями турніру стали учасники «Правового лекторію» – спільного проєкту Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області та Хмельницької СЗОШ І-ІІІ ступенів № 6 з поглибленим вивченням німецької мови з 1-го класу. Упродовж двох тижнів червня цього року десятикласники навчального закладу, які поглиблено вивчають правознавство, взяли участь у дев’яти цікавих та корисних заходах на правову тематику, організованих фахівцями регіонального центру та партнерами.

Фото Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова та Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області.