назад

У Кам’янці-Подільському впроваджуватимуть проєкт «Делегати дитячих прав»

Проєкт, розроблений юристкою Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання БВПД Ганною Петрик та Радою старшокласників Кам’янець-Подільського навчально-виховного комплексу №3, має на меті підвищити рівень знань учнів про гарантовані їм Конституцією та законами України права у різних сферах життя. Втілювати заплановане розпочнуть уже з листопада цього року.

План реалізації проєкту «Делегати дитячих прав» затвердили 18 жовтня під час чергового засідання Ради старшокласників  Кам’янець-Подільського НВК №3 «Генерація майбутнього». Попередньо узгодили, що впроваджуватимуть його впродовж трьох місяців – з листопада 2019 року до січня 2020 року.

За словами Ганни Петрик, проєкт має спонукати школярів відстоювати свої права та поважати права інших людей. Отримані знання також допоможуть учням уникати порушень в майбутньому.

«Делегати дитячих прав» поділено на три частини – етапи: «Протидія насильству», «Твої права й обов’язки», «Юридична відповідальність неповнолітніх». Кожна з цих частин передбачає проведення заходів для різних категорій школярів: учнів молодших, середніх та старших класів», – розповідає юристка.

За задумом авторів, на першому етапі проєкту в навчальному закладі буде втілено низку заходів, спрямованих на запобігання та протидію насильству, зокрема булінгу та домашньому насильству. Разом з юристами місцевого центру учні  гратимуть у правові ігри, навчатимуться під час тренінгів та семінарів.

На етапі «Твої права й обов’язки» представники учнівського самоврядування  запланували тематичні виховні години з елементами тренінгу, диспути, брейн-ринги.

Етап  «Юридична відповідальність неповнолітніх» включає бесіди з елементами тренінгу, інформаційні години та перегляд фільмів виховного характеру.