назад

У Косівської РДА проведено правопросвітницький захід для дітей сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та дітей з інвалідністю

Головний спеціаліст відділу «Косівське бюро правової допомоги» Коломийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Роксолана  Свирид 11 лютого взяла участь в проведені правопросвітницького заходу для  дітей сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю, їх батьків та законних представників.

На захід були запрошені представники  пенсійної та соціальних служб Косівщини, метою якого було роз’яснення основних прав дітей та способи захисту цих прав, порядок отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги.

Фахівчиня бюро правової допомоги  Роксолана  Свирид  розповіла учасникам заходу про основні права дитини, які гарантуються міжнародним та національним законодавством, способи захисту цих прав.

Значна увага на зустрічі була зосереджена на висвітленні теми сімейних правовідносин, зокрема роз’яснено особливості укладення шлюбу неповнолітніх. Учасникам заходу повідомлено  про можливість отримання правових консультацій та алгоритм подачі звернень для надання безоплатної вторинної правової допомоги, повідомлено про довідково-інформаційну платформу правових консультацій WikiLegalAid, роздано візитки з QR кодом та інформаційні матеріали на різноманітну правову тематику.