назад

У Кривому Розі відбулась зустріч адвокатів з представниками системи безоплатної вторинної правової допомоги

12028833 1622434854697323 4586370213693501717 o18 вересня 2015 року в Кривому Розі відбувся незвичайний захід  – збори адвокатів міста, ініційовані керівником адвокатського об’єднання “Дніпропетровська обласна колегія адвокатів” Миколою Уманцем та директором Першого криворізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександром Юрчуком. Усього в зустрічі взяли участь 120 адвокатів міста, директори місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Юрчук та Микола Касьян, начальник Криворізького міського управління юстиції Іван Стельмах.

 

 

Одна із актуальних і найбільш обговорюваних тем — участь представників адвокатської спільноти у 8-му конкурсі з відбору адвокатів для роботи в системі безоплатної вторинної правової допомоги.

Відкрив зустріч  керівник адвокатського об’єднання “Дніпропетровська обласна колегія адвокатів” Микола Уманець. Він наголосив на важливості обміну досвідом, постійного вдосконалення роботи і підвищення кваліфікації, отримання нових знань, актуальних в сучасних умовах. Один із напрямків розвитку сучасної системи юстиції є безоплатна правова допомога, яка щороку набирає сили та розвитку.

Після цього було надано слово Івану Стельмаху, начальникові Криворізького міського управління юстиції, який розповів про те, що в місті з липня 2015 року працюють два місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги та представив спільноті керівників центрів. Окремо було проінформовано про те, що до 30 вересня 2015 року проходить 8-й конкурс з відбору адвокатів для роботи в системі БВПД, умови участі в конкурсі, необхідні документи та контактні дані. Директор Першого криворізького місцевого центру Олександр Юрчук акцентував увагу на перевагах, які отримують адвокати, працюючи в системі безоплатної вторинної правової допомоги.

Серед інших було наголошено на таких перевагах:

отримання постійної практики;

добровільне отримання доручень (за згодою);

самостійне визначення обсягу навантаження;

можливість розвиватися, беручи участь у семінарах та тренінгах;

можливість для поширення позитивної практики та інформації про роботу адвоката.

При обговоренні адвокати, які вже успішно працюють в системі БВПД, поділились своїми враженнями від такого виду зайнятості з колегами, які тільки розглядають можливість своєї участі в конкурсі. Так, оформлювати та здавати звітність, відколи працюють місцеві центри, стало значно зручніше. Перевіряються звіти, надаються рекомендації щодо їх оформлення безпосередньо в місцевому центрі, тож не потрібно везти документи до Дніпропетровська. Усі питання з оплатою теж вирішуються вчасно. Олександр Юрчук пообіцяв максимальну підтримку адвокатам в оформленні документації та представив начальника відділу організації безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з клієнтами Марину Сілкіну, яка і виконує відповідну роботу.

“Робота щодо інформування населення міста про можливість звертатися до центру безоплатної вторинної правової допомоги триває. Кількість звернень до Центру з місяця в місяць зростає. Тож попит на послуги адвокатів, які працюють в системі БВПД,  підвищується. Враховуючи це, участь в роботі системи безоплатної вторинної правової допомоги — це не тільки робота, а ще й суспільно значущий проект допомоги тим, хто за таку допомогу не може заплатити із власної кишені” – резюмував директор Першого криворізького центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Юрчук.

Завдяки проведеній роботі сім адвокатів міста виявили бажання взяти участь у конкурсі, ще чимала кількість розмірковують перш ніж прийняти остаточне рішення. Враховуючи динаміку звернень, що надходять до Центру, роботи вистачить усім. Тож взаємодія криворізьких центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги з адвокатською спільнотою міста дає свої результати. Це і є запорукою стабільного розвитку в Кривому Розі системи безоплатної правової допомоги.

 

 

 

 {source}

{/source}

 

 


 
12031385 1622434841363991 3025359348477780153 o
 
P9180716
 
111