назад

У квітні стартує ініціатива «Знаю! Вмію! Розумію!»

Ми уже повідомляли, що  мережа п’яти місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у співпраці з громадськими організаціями та державними установами започаткували ініціативу навчально-дискусійної платформи “Знаю! Вмію! Розумію!” для підлітків віком від 12 – 15 років.

Наразі робоча група відібрала перший склад учасників, які пройдуть дистанційний курс навчання з прав людини та основ законодавства України в рамках ініціативи “Знаю! Вмію! Розумію!”. Серед учасників – підлітки Львівської, Івано-Франківської, Запорізької, Чернівецької, Херсонської, Миколаївської, Київської, Черкаської, Волинської, Тернопільської, Кіровоградської, Рівненської та Сумської областей.

Перша он-лайн зустріч учасників та організаторів відбудеться 2 квітня. Відповідне повідомлення, інструкцію та матеріали слухачі отримають на електронні скриньки. Фахівці Червоноградського, Вижницького, Роздільнянського, Голопристанського, Білоцерківського місцевих центрів з надання БВПД та представники партнерських організацій (ГО “Молодіжний ініціативний центр”,  ГО “Волонтери Вижниці”, БФ “Резонанс”, Червоноградський міський суд Львівської області, Голопристанський районний відділ філії ДУ “Центр пробації” в Херсонській області, Сектор ювенальної поліції Білоцерківського відділу поліції ГУ НП у Київській області) готові до зустрічі.

Нагадаємо, у рамках ініціативи “Знаю! Вмію! Розумію!” учасники зможуть:
– пройти інтерактивний курс навчання з прав людини та основ законодавства України;
– ознайомитися з цікавими практиками щодо захисту/ відновлення прав;
– отримати корисні поради, консультації юристів;
– отримати корисні інформаційні матеріали з правових питань;
– познайомитися та поспілкуватися з однолітками з різних областей України.