назад

У Києві та Львові обговорили досвід роботи Міжвідомчих комунікаційних комітетів системи правосуддя

Учора у Києві, сьогодні – у Львові відбуваються засідання робочої групи Комунікаційного комітету системи правосуддя. Учасники обговорюють позитивні практики регіональних Міжвідомчих комунікаційних комітетів і шляхи поширення такого досвіду в інших регіонах.

Комітети реалізовують практичний підхід у забезпеченні скоординованих комунікацій і оперативного реагування на кризові ситуації і резонансні питання, що постають в системі правосуддя, а також для виявлення можливостей для співпраці з реалізації програм покращення доступу до правосуддя.

До складу Комітетів входять установи місцевої влади, системи правосуддя і правоохоронних органів. Робота спрямована на вирішення соціальних проблем суспільства.

Чи можливо створити такі Комітети в інших регіонах країни та яким чином це можна зробити? Тепер це можна дізнатися з Посібника по створенню Міжвідомчих комунікаційних комітетів, який представили на заході Світлана Клішина, очільниця системи БПД Одеського регіону та Елла Катаєва, суддя Одеського окружного адміністративного суду.