назад

У Києві відбувся дитячий проект “Місто Професій”

 5 жовтня у столичному парку імені Тараса Шевченка відбувся наймасштабніший дитячий соціальний профорієнтаційний проект України “Місто Професій”, організатором якого виступив Благодійний фонд «Місто Професій» за підтримки Київської міської державної адміністрації.

Метою заходу було дати можливість дітям спробувати себе у різних професіях. При вході до парку кожна дитина мала змогу отримати дитячий паспорт, потім, на локації, котру відвідувала дитина, проставляли штамп з інформацією про фахи, які зацікавили дитину.

Лівобережний та Правобережний київські місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги сформували власну локацію, на якій для дітей представили фах юриста. Маленьким громадянам розповідали, що юристи можуть працювати адвокатами, прокурорами, суддями та іншими, але їх поєднує величезний рівень відповідальності. В руках фахівців-правників долі людей, підприємств і навіть держави. Кожна дитина, крім відмітки в дитячий паспорт, отримала паспорт прав дитини та значок з емблемою безоплатної правової допомоги.

Дорослих працівники місцевих центрів інформували про функціонування системи безоплатної правової допомоги у місті Києві та Україні, а також надавали консультації з правових питань усім бажаючим.