назад
01.08.13

У Луцьку завершився тренінг для адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі за контрактом (оновлено)

Trening 1-2 серпня 2013 року у місті Луцьку відбувся дводенний тренінг для адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі за контрактом, «Ефективний захист у кримінальному процесі» – останній з низки тренінгів, проведення яких заплановано протягом квітня-серпня 2013 року.

Тренінг спільно організовано Координаційним центром з надання правової допомоги та Американською асоціацією юристів Ініціатива з верховенства права в Україні (ABA ROLI) у межах проекту «Зміцнення інституту адвокатури в Україні, компонент з проведення тренінгів за нормами Кримінального процесуального кодексу для адвокатів, в тому числі для адвокатів, які надаватимуть безоплатну правову допомогу» за сприяння Волинського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

До тренінгу залучені адвокати Волинської області, з якими укладено контракти Волинським обласним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

У перший день проведення тренінгу було розглянуто чотири блоки питань:

1. Практика Європейського суду щодо застосування засад кримінального провадження.

2. Сторона захисту як суб’єкт кримінального провадження. Новели доказового права.

3. Заходи забезпечення кримінального провадження. Оскарження рішень, дій чи бездіяльності слідчого, прокурора та слідчого судді.

4. Особливості проведення окремих слідчих (розшукових), негласних слідчих (розшукових) та судових дій.

Основною темою другого дня тренінгу був огляд навичок виступу в суді в рамках нового Кримінального процесуального кодексу та побудова захисту.

Тренерами виступили: Річард Гроуї, окружний суддя у відставці, директор Американської асоціації юристів у Молдові, та викладачі Академії адвокатури України – Віктор Бояров, професор кафедри кримінального процесу та криміналістики, кандидат юридичних наук, доцент, адвокат, та Кирило Легких, доцент кафедри кримінального процесу та криміналістики, кандидат юридичних наук, адвокат.

Від Координаційного центру участь у тренінгу взяла начальник відділу координації та моніторингу надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Сінчук, а також директор Волинського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ростислав Руденко, які вручили сертифікати 32 учасникам.