назад

У Львові відбулась презентація проєкту нового провайдера БПД

«Надання безоплатних консультацій із питань відновлення платоспроможності фізичних осіб» – такою є назва проєкту, презентованого сьогодні у Львові Асоціацією правників України.

Метою проєкту є надання безкоштовних правових консультацій людям, які потребують підтримки з питань неплатоспроможності; підвищення поінформованості соціально вразливих категорій про процедури відновлення платоспроможності та про реструктуризацію кредитної заборгованості фізичних осіб; посилення залучення правничої спільноти до надання безкоштовної правничої допомоги соціально вразливим верствам населення, а також передача напрацювань в рамках проекту представникам системи безоплатної правової допомоги та юридичним клінікам для врахування при консультуванні населення.

 «Вітаю нового незалежного провайдера безоплатної правової допомоги у цьому вузькому сегменті права», – звернувся  до учасників проєкту Ігор Микитин, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області.

Ігор Микитин також розповів про завдання та цінності системи безоплатної правової допомоги, зокрема поділився регіональним досвідом та підсумками роботи за минулий рік Центрів з надання БВПД Львівщини.

Зазначений проект реалізовуватиметься Асоціацією правників України за підтримки агенства США з міжнародного розвитку в рамках гранту, наданого USAID «Трансформація фінансового сектору».