назад

У мене є права й обов’язки!

Під гаслом «У мене є права, держава мені їх гарантує, я знаю свої права та вмію ними користуватись» розпочався 10 грудня перший урок для учнів 2-го класу Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 29, який провела фахівчиня Регіонального центру Наталія Поставська.

Подорож до країни Прав дітей розпочалася зі знайомих казок – «Гидке каченя», «Попелюшка», «Колобок», де на прикладах героїв виявляли ситуації, у яких порушувалися права казкових героїв. Попрацювали з квіткою прав дитини: на освіту, охорону здоров’я, відпочинок тощо. Потрібно не тільки знати свої права, але й не уникати своїх обов’язків. І учні активно називали їх – сумлінно вчитися, допомагати товаришам, оберігати довкілля, чемно поводитися в школі, громадських місцях, на вулицях, виконувати вимоги вчителів тощо.

У грі «Будь уважним» дружно плескали в долоні, коли погоджувалися з твердженням щодо прав дітей.

Наприкінці тематичної зустрічі школярі вивчили та заповнили карту «Права дитини», дізналися про систему безоплатної правової допомоги.

Разом із вчителем Світланою Новіковою нелегко були визначити найактивніших учасників тематичної правової зустрічі, які за свою старанність отримали ручки, значки з логотипом системи безоплатної правової допомоги. Також усім школярям презентували буклети щодо прав дітей.