назад

У місті Біла Церква дискутували на тему: “Жінка-правник: історія, сучасність, питання сумісності”

Жінки та їх професійний ріст! Саме це стало предметом обговорення на зустрічі у м. Біла Церква.
Дискусія “Жінка-правник: історія, сучасність, питання сумісності” була організована на факультеті права та лінгвістики Білоцерківського національного аграрного університету до Міжнародного дня боротьби за права жінок за ініціативи Асоціації жінок-юристок України “ЮрФем” в межах співпраці з Юридичною клінікою «Право і практики» за підтримки кафедри цивільно-правових дисциплін БНАУ.
Регіональна координаторка проектів Юрфем Оксана Мельніченко та доцентка кафедри цивільно-правових дисциплін, членкиня ЮрФем Ірина Ефремова розповіли про історичний контекст здобуття жінками права на освіту, зокрема і опанування правничих професій, визначили сучасний стан.
У дискусії щодо реальних можливостей для жінок побудувати успішну правничу кар’єру висловлювались і практикуючі юристки – заступниця начальника Білоцерківського міськрайонного управління юстиції, Оксана Савченко, керівниця Юридичної клініки БНАУ «Право і практика» Ольга Настіна, головні спеціалісти Білоцерківського місцевого центру БВПД Юлія Лобчинська та Поліна Вінницька.
Практика, коли жінки діляться своїм досвідом із молодшими колегами, які лише починають професійний шлях надзвичайно ефективна, адже підтримка у професії, вміння знаходити підводні камені ще до того, як об них поранишся, мають допомогти студенткам у їхньому професійному майбутньому.
Одноголосно резюмували, що захист прав жінок у юридичній професії має бути забезпечений рівними можливостями, гарантованими законом.