назад

У Миколаєві відбулася квест-вікторина «Правознавець БПД»

За ініціативи Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області  у дитячому містечку «Казка» відбулася квест-вікторина «Правознавець БПД», присвячена до Дня Державного прапора України.

Директорка Регіонального центру Наталія Гнатуша, відкриваючи захід, наголосила:

Діти – майбутнє нашої держави, тому ще з перших кроків життя дуже важливо  розповідати їм про цінність права, патріотизм, правову освіту та культуру, виховуючи правосвідомих громадян

 

Фахівці Регіонального центру спільно з параюристами з нагоди Дня Державного прапора України разом з юними «правниками» пройшли стежками правових лабіринтів, згадали видатні сторінки історії України та розважились у святкових естафетах та вікторинах.

Також спільно з представниками центру малеча активно долучилася до побудови «живого прапора» України.

Довідково: щороку 23 серпня, за день до святкування Дня Незалежності, Україна відзначає День Державного прапора. Цю дату було обрано на згадку про події 1991 року, коли до будівлі Верховної Ради України група народних депутатів внесла синьо-жовтий стяг. Саме свято є відносно новим і було засноване указом Президента України “Про День Державного Прапора України” від 23 серпня 2004 року, встановлене з метою виховання поваги громадян до державних символів України.