назад

У Миколаєві відбулася XІ Міжнародна науково-практична конференція «Становлення та розвиток правової держави: проблеми теорії і практики»

В Національному університеті кораблебудування імені Адмірала Макарова пройшла XІ Міжнародна науково-практична конференція “Становлення та розвиток правової держави: проблеми теорії та практики”, в якій взяли участь науковці з Китаю, Білорусії, Грузії, Греції та більшості регіонів України.

На заході обговорювалися питання щодо ролі юриста у розбудові правової держави та громадянського суспільства, робота юридичної клініки, яка створена та функціонує в навчальному закладі, а також правові аспекти арешту морських суден в Україні.

Директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області Наталія Гнатуша презентувала учасникам заходу механізми надання правової допомоги та акцентувала увагу на ролі юриста та адвоката в системі безоплатної правової допомоги.

Параюристка системи безоплатної правової допомоги Валентина Заінчковська  розповіла присутнім про розвиток інституту сімейних радників на Миколаївщині. Також студенти та учасники конференції взяли участь у творчій майстерні “Якісна правова просвіта NOW UA” від голови Асоціації юридичних клінік України Андрія Галая.

На завершення, учасники конференції обмінялися думками щодо шляхів розбудови правової держави та ролі юриста в правовому суспільстві.