назад

У новий навчальний рік – з правовими знаннями

У Шепетівці та на Кам’янеччині перший шкільний день учні розпочали з поглиблення знань про їхні права. Під час тематичних уроків «Я МАЮ ПРАВО!», який провели юристки місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, діти дізналися про гарантовані їм державою права, шляхи їх реалізації та захисту.

Фахівчиня Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлія Школьнік запросила до правової бесіди учнів 5-го класу Шепетівського НВК №1. Щоб поглибити свої знання про права дитини, школярі заповнювали спеціальну карту, аналізували юридичні тексти та ситуації, в яких порушуються права, висловлювали з цього приводу власну позицію та пропонували, як вирішити правові проблеми.

«Формат таких уроків допомагає учням закріпити знання про права та обов’язки, визначені Загальною декларацією прав людини, Конвенцією ООН про права дитини, розвинути в дітей почуття власної гідності, впевненості в собі, навички творчого підходу до власного життя, співпраці та взаємодопомоги», – зазначила Юлія Школьнік.

Тематичні уроки «Я МАЮ ПРАВО!» відбулись і в Мукшо-Китайгородському ліцеї. Юристка Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Аліна Задорожна розповіла учням 9-го та 6-го класів, які права гарантує їм українське законодавство, як можна скористатися цими правами та відстояти їх при потребі. Для кращого засвоєння інформації діти разом із фахівчинею центру виконали кілька практичних вправ.