назад

У Печерському районі Києва відкрито бюро правової допомоги

Правобережне київське бюро правової допомоги, що працює у приміщенні Центральної спеціалізованої бібліотеки для сліпих ім. Островського за адресою Печерський узвіз, 5, обслуговуватиме не лише мешканців трьох найближчих районів – Печерського, Шевченківського та Голосіївського, а й усіх киян та гостей столиці.

«Київ – велике місто, як за площею, так і за кількістю населення. Тому питання доступу до правової допомоги є край важливим для мешканців столиці. Ми вже відкрили точку доступу до БПД на базі юридичної клініки Київського національного університету. У планах – відкриття бюро правової допомоги у приміщенні Федерації профспілок України на Львівській площі», – розповів директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

Раніше у приміщенні Центральної спеціалізованої бібліотеки для сліпих працювала дистанційна точка доступу до безоплатної правової допомоги. Раз на місяць фахівці Правобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги приймали там людей. Переважно вони зверталися з питаннями соціального захисту, у сфері спадкового, майнового та сімейного права.

«Працівники бібліотеки розповідали відвідувачам про систему БПД, записували їх на прийом до наших фахівців. У зв’язку з істотним збільшенням звернень, і було прийнято рішення про відкриття бюро правової допомоги у приміщенні бібліотеки», – розповів виконувач обов’язків керівника Правобережного київського бюро правової допомоги Євген Рибак.

Правобережний київський місцевий центр з надання БВПД співпрацює зі столичними бібліотеками вже давно. Впроваджується спільний проєкт «Агенти справедливості» – коли працівники бібліотек перенаправляють відвідувачів до фахівців системи БПД.

У Правобережному київському бюро правової допомоги працюють три штатних юриста. Вони приймають клієнтів з понеділка по п’ятницю з 9 до 18 години.

«Звертатися до бюро може будь-яка людина, незалежно від місця проживання. Переконаний, що завдяки зручному розташуванню – у центрі Києва, біля станції метро Кловська, ця точка доступу до БПД користуватиметься попитом», – зазначив Олексій Бонюк.