назад

У Петриківці обговорили норми законодавства, які стоять на захисті природи

фото 002Начальник Петриківського бюро правової допомоги Лариса Орел зустрілась з учнями старших класів с. Шульгівка. Школярі створили свій екологічний проект «Залучення учнівської молоді до вирішення проблем з побутовими відходами в с. Шульгівка, с. Сорочино Петриківського району». Тож правник розповіла молоді про основні фактори забруднення навколишнього середовища, ознайомила з законодавством України, яке стоїть на захисті природи.

Правник та учні обговорили основні принципи охорони навколишнього природного середовища відповідно до Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища». Згадали та розробили правила поведінки в лісі, парку та біля водойм.

«Сприятливий екологічний стан навколишнього середовища є складовою розвитку здорового суспільства, – звернулась до дітей Лариса Орел. – Екологічна ситуація в Україні з кожним роком стає все більш загрозливішою, високий рівень концентрації промислового виробництва та сільського господарства на всій її території, є основною причиною забруднення та екологічної кризи. Втрачається зв’язок «Людина – природа», викинута пластикова пляшка, жувальна гумка, ріки стічних вод, шкідливі дії хімічних, фізичних і біологічних факторів, низький рівень  екологічної свідомості суспільства сприяє катастрофі».

Правник закликала дітей не стояти осторонь, а? використовуючі правові інструменти? допомагати навколишньому світу. 

Нагадуємо, що в Україна працює всеукраїнська гаряча телефонна лінія, зателефонувавши на яку можна дізнатися адреси центрів та бюро у усіх регіонах України 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів в межах України).

{gallery}news/2019/03/2{/gallery}