назад

У Полтаві завершився перший етап ХІІ конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги

Сьогодні, у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області,  відбувся перший етап конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Очолив конкурсну комісію директор Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області  Олександр Черчатий.

Конкурс з відбору адвокатів оголошений відповідно до  наказу Міністерства юстиції України від 17.01.2020 № 128/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги»  та передбачає проведення його у два етапи.

«У конкурсі з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги виявило бажання взяти участь 57 адвокатів, з них 49 було допущено до проходження дистанційного навчання. Приємно  відзначити активність адвокатів, адже це говорить про бажання та зацікавленість співпрацювати з системою БПД області.   Для  нас  це є  можливість обрати кращих з кращих  аби  забезпечити громадян якісними правовими послугами у регіоні», – повідомив Олександр Черчатий, розпочинаючи засідання комісії.

Перший етап конкурсу пройшов без персональної участі адвокатів.  Участь у засіданні взяли члени комісії з числа представників системи БПД,  Полтавського апеляційного суду, територіального управління Державної судової адміністрації України в Полтавській області, ради адвокатів Полтавської області, Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету ім. Я. Мудрого, адвокати.

Комісія розглянула документи адвокатів та оцінила за критеріями стажу адвокатської діяльності, наявності або відсутності застосування до нього дисциплінарних стягнень, а також результати проходження дистанційного курсу «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги».

«Відповідно до Порядку проведення конкурсу комісією проводиться конкурс з відбору адвокатів, який складається з двох етапів. Проведення першого етапу конкурсу передбачено у термін 11 – 13 березня 2020 року, а другого у термін 16 – 19 березня 2020 року», – повідомила  фахівчиня Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області-секретар комісії, Дарина Бурба. За її словами, відповідно до документів, наданих претендентами, інформації отриманої від Ради адвокатів у Полтавській області, Ради адвокатів у Сумській області адвокати та інформації з Єдиного Реєстру Адвокатів України, які виявили бажання прийняти участь у ХІІ конкурсі, до дисциплінарної відповідальності протягом року не притягалися.

До другого етапу конкурсу були допущені 39 кандидатів.

Другий етап конкурсу відбудеться 18 та 19  березня 2020 р. о 10 год. 00 хв.  у Регіональному центрі з надання   безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області за адресою: м. Полтава, вул. Європейська 37/40.

Другий етап передбачає індивідуальні співбесіди адвокатів з конкурсною комісією.

Довідково. Під час проходження співбесіди із конкурсними комісіями адвокати повинні пред’явити оригінали паспорта, свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю, практики успішного захисту та/або представництва в судах.  Адвокати, які пройдуть конкурс, залучатимуться до надання БВПД на постійній основі за контрактом або на тимчасовій основі на підставі договору, відповідно до Порядку та умов укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11 січня 2012 року № 8.