назад

У Шепетівці відбулося засідання круглого столу на тему: “Безоплатна правова допомога — захист індивідуальних прав

DSCN4643     30 червня 2015 року в будинку Шепетівської районної ради відбулося засідання круглого столу на тему “Безоплатна правова допомога — захист індивідуальних прав”, в якому взяли участь: перший заступник голови Шепетівської районної державної адміністрації Олександр Дмитришин; заступник голови районної ради Віталій Бузиль; в.о. директора Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бузиль; в.о. начальника міськрайонного управління юстиції Олена Кость; начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради Віктор Білас; начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністації Сергій Пономарьов; представники правоохоронних та судових органів; представники місцевих органів центральних органів виконавчої влади; адвокати, які надають безоплатну вторинну правову допомогу; представники засобів масової інформації Шепетівського району.

     На засіданні круглого столу в.о. директора Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бузиль презентував відкриття в м. Шепетівка місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та новий етап у забезпеченні безоплатної правової допомоги для населення, пов’язаний з представництвом  інтересів малозабезпечених громадян у цивільних та адміністративних судових спорах, починаючи із 01 липня 2015 року. Він зазначив, що є вірогідність того, що не всі із громадян, які звернулись до центру, потребуватимуть саме безоплатної вторинної, а по суті, адвокатської правової допомоги задля представництва своїх інтересів в судах. Певна частина осіб потребуватиме надання правових консультацій та роз’яснень, які центр відповідно до покладених на нього завдань не надаватиме. Таку функцію надають інші спеціалізовані установи в регіонах. “Ми будемо з’ясовувати, з якою проблемою прийшла людина. Навіть якщо вона не є нашим клієнтом з точки зору належності до категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, або її проблема виходить за межі такої допомоги, і лежить в досудовій площині, ми, цю людину будемо орієнтувати, які є організації, що можуть допомогти кожній конкретній людині з її проблемою, і до кого звернутися за такою допомогою. Саме тому ми будемо активно налагоджувати ефективний діалог між центром та органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями, спеціалізованими комунальними установами тощо”.

     Начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Святослав Футій поінформував присутніх про напрямки діяльності місцевого центру та категорії осіб, яким надаватиметься безоплатна вторинна правова допомога.

     На засіданні круглого столу виступив перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Дмитришин та заступник голови районної ради Віталій Бузиль, які закликали присутніх керівників сприяти роботі центру та організовувати роботу громадських приймалень з надання безоплатної первинної правової допомоги.

     В обговоренні питань надання безоплатної правової допомоги населенню міста та району взяли участь начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради Віктор Білас, начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Сергій Пономарьов, начальник служби у справах дітей міськвиконкому Катерина Купрацевич.

     На засіданні круглого столу відбувся обмін думками щодо механізму подальшої співпраці усіх суб’єктів надання правових послуг на території міста Шепетівки та Шепетівського району з метою захисту індивідуальних прав громадян. 

{gallery}img/novyny/open_centers/shepetovka{/gallery}