назад

У школах Херсона до 8 лютого включно призупинено навчальний процес

Як стало відомо, у школах Херсона до 8 лютого включно призупинено навчальний процес. Таке рішення було прийнято на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій через стрімке зростання рівня захворюваності на ГРВІ серед учнів.

Чи можуть батьки взяти відпустку на час карантину та що для цього потрібно – розповіла журналістам каналу UA:Херсон заступниця директора Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Олена Іпатенко.

Вона зазначила, що статтею 25 Закону України «Про відпустки» визначено, що за бажанням працівника, а саме матері або іншої особи, яка фактично доглядає за дитиною віком до 14 років (це може бути батько, дід, баба та інші родичі або опікуни), відпустка без збереження заробітної плати надається за їх заявою в обов´язковому порядку.

«Для цього необхідно надати роботодавцеві заяву з посиланням на підставу, надати копію свідоцтва про народження дитини та довідку зі школи, що дійсно наразі є карантин. Крім того, Кодекс законів про працю визначає, що на прохання жінки, у якої є дитина до 14 років, або дитина з інвалідністю, роботодавець зобов’язаний встановити неповний робочий день або неповний робочий тиждень. Щоправда, оплата буде пропорційно відпрацьованому часу», – зауважила Олена Іпатенко.

Детальніше – за посиланням.