назад
05.06.13

У Сумах завершився тренінг для адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі за контрактом (оновлено)

5 червня 2013 року у місті Сумах розпочався дводенний тренінг для адвокатів, які здійснюють надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі за контрактом, «Ефективний захист у кримінальному процесі» – третій з низки тренінгів, проведення яких заплановано протягом квітня-серпня 2013 року.

Тренінг спільно організовано Координаційним центром з надання правової допомоги та Американською асоціацією юристів Ініціатива з верховенства права в Україні (ABA ROLI) у межах проекту «Зміцнення інституту адвокатури в Україні, компонент з проведення тренінгів за нормами Кримінального процесуального кодексу для адвокатів, в тому числі для адвокатів, які надаватимуть безоплатну правову допомогу» за сприяння Сумського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

До тренінгу залучені адвокати Сумської області, з якими укладено контракти Сумським обласним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Організаційно тренінг складається з чотирьох блоків:

1. Практика Європейського суду щодо застосування засад кримінального провадження.

2. Сторона захисту як суб’єкт кримінального провадження. Новели доказового права.

3. Заходи забезпечення кримінального провадження. Оскарження рішень, дій чи бездіяльності слідчого, прокурора та слідчого судді.

4. Особливості проведення окремих слідчих (розшукових), негласних слідчих (розшукових) та судових дій.

Тренерами виступили викладачі Академії адвокатури України – Віктор Бояров, професор кафедри кримінального процесу та криміналістики, кандидат юридичних наук, доцент, адвокат, та Кирило Легких, доцент кафедри кримінального процесу та криміналістики, кандидат юридичних наук, адвокат.

Від Координаційного центру участь у тренінгу взяв заступник директора Олександр Баранов, а також директор Сумського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Демченко.

6 червня 2013 року, протягом другого дня тренінгу учасникам тренінгу було представлено ще одного тренера – Деніела Лінхардта, Федерального прокурора у відставці, менеджера програм Американської асоціації юристів.

Основною темою другого дня тренінгу став огляд навичок виступу в суді в рамках нового Кримінального процесуального кодексу та побудова захисту.

Завершився тренінг обговоренням результатів за участю заступника директора Координаційного центру Олександра Баранова та директора Сумського центру Олени Демченко, а також видачею сертифікатів його учасникам.