назад
04.07.13

У Вінниці відбувся тренінг для адвокатів, які надають БВПД за контрактом

Trening4-5 липня 2013 року у місті Вінниці пройшов дводенний тренінг для адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі за контрактом, «Ефективний захист у кримінальному процесі» –   п′ятий з низки тренінгів, проведення яких заплановано протягом квітня-серпня 2013 року.

Тренінг спільно організовано Координаційним центром з надання правової допомоги та Американською асоціацією юристів Ініціатива з верховенства права в Україні (ABA ROLI) у межах проекту «Зміцнення інституту адвокатури в Україні, компонент з проведення тренінгів за нормами Кримінального процесуального кодексу для адвокатів, в тому числі для адвокатів, які надаватимуть безоплатну правову допомогу» за сприяння Вінницького обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Організаційно тренінг складається з чотирьох блоків:

1. Практика Європейського суду щодо застосування засад кримінального провадження.

2. Сторона захисту як суб’єкт кримінального провадження. Новели доказового права.

3. Заходи забезпечення кримінального провадження. Оскарження рішень, дій чи бездіяльності слідчого, прокурора та слідчого судді.

4. Особливості проведення окремих слідчих (розшукових), негласних слідчих (розшукових) та судових дій.

Тренерами виступили викладачі юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка – доктор юридичних наук, адвокат Олександра Яновська та кандидат юридичних наук, адвокат Олена Костюченко.

Крім того, участь у тренінгу взяв начальник відділу нормопроектування та консультативної роботи Координаційного центру Вадим Красник та директор Вінницького обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Світлана Маліновська.

5 липня, протягом другого дня тренінгу учасникам тренінгу було представлено ще одного тренера – Деніела Лінхардта, Федерального прокурора у відставці, менеджера програм Американської асоціації юристів.

Основною темою другого дня тренінгу став огляд навичок виступу в суді в рамках нового Кримінального процесуального кодексу та побудова захисту.

Завершився тренінг обговоренням результатів за участю Вадима Красника та Світлани Маліновської, а також видачею сертифікатів його учасникам.