назад

У Володимирі-Волинському говорили про новели декларування

5 березня 2020 року у Володимир-Волинській районній раді директоркою Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ларисою Базілою організовано та проведено навчальний семінар, присвячений новелам в антикорупційному законодавстві України та кампанії електронного декларування 2020. У заході взяли участь понад 60 осіб, зокрема Володимир-Волинської РДА та Володимир-Волинської районної ради, Володимир-Волинського об’єднаного управління ПФУ та управління соціального захисту населення, відділу освіти та відділу культури Володимир-Волинської РДА, представники ОТГ Володимир-Волинського району, депутати, державні службовці Володимир-Волинського району.

Учасникам заходу розповіли про перші кроки, які необхідно зробити суб’єкту декларування перед початком заповнення декларації, куди звертатись у разі виникнення питань щодо правильності заповнення розділів декларації та будь яких проблем технічного характеру.

Особливу увагу приділено застосуванню норм оновленого антикорупційного законодавства. Відтепер у розділі декларації про членів сім’ї суб’єкта декларування потрібно подати відомості про будь яких осіб, які станом на останній день звітного періоду або сукупно протягом не менше 183 днів протягом року, що передує року подання декларації, спільно проживали, були пов’язані спільним побутом, мали взаємні права та обов’язки із суб’єктом декларування (крім осіб, взаємні права та обов’язки яких не мають характеру сімейних), у тому числі особи, які спільно проживали із суб’єктом декларування, але не перебували у шлюбі.

Новим у декларуванні 2020 також є те, що в декларації необхідно зазначити інформацію про унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі суб’єкта декларування та члена його сім’ї. Окрім того, у цьогорічній декларації необхідно відображати відомості про банківські та інші фінансові установи, в яких у суб’єкта декларування або членів його сім’ї відкриті рахунки.

Для достовірності відомостей про наявні рахунки, їх номери та залишки коштів рекомендовано звертатись до банківської або іншої фінансової установи де вони відкриті.

На завершення заходу серед присутніх було поширено буклети з циклу системи БПД із контактними даними Володимир-Волинського місцевого центру, куди можна звернутись у разі виникнення будь-яких правових питань.