назад
21.01.22

Учасники АТО/ООС отримають нову точку доступу до безоплатної правової допомоги у Києві

Найближчим часом розпочне свою роботу консультативний пункт київських місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги на базі Київського міського центру допомоги учасникам АТО. Про це домовилися представники організацій під час підписання меморандуму про співпрацю, яке відбулося у приміщенні київської міської державної адміністрації.

Директори київських центрів з надання БВПД Михайло Харін, Сергій Бреус та Леся Бурчак обговорили основні положення меморандуму та перші дії на шляху його реалізації з директором Київського міського центру допомоги учасникам АТО   та заступницею голови КМДА Мариною Хондою.

Підписання цього меморандуму дуже важливе для міста Києва. Оскільки минулого року до Київського міського центру допомоги учасникам АТО звернулося близько 8000 громадян і 83% цих звернень стосувалися питань правового характеру. А у центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги працюють фахівці, які можуть надати цілий комплекс юридичних послуг. Отож, завдяки цій співпраці кияни отримають ефективні консультації та супровід у вирішенні своїх правових питань, – заступниця голови КМДА Марина Хонда.

 

Про успішний досвід системи безоплатної правової допомоги у захисті прав учасників АТО/ООС, в тому числі і в судовому порядку, розповів директор Регіонального центру з надання БВПД Михайло Харін.

Учасники АТО/ООС серед тих категорій українців, які найчастіше звертаються за правовою допомогою до наших фахівців. На сьогоднішній день ми маємо успішні кейси, які стосуються захисту прав ветеранів війни, маємо чимало звернень за допомогою та вдячні відгуки. Отож, ми раді консолідувати зусилля з нашими новими партнерами щоб спростити надання правової допомоги ветеранам війни. Ми можемо запропонувати не лише юридичні консультації та послуги адвокатів, а й медіацію, як прогресивний метод вирішення спорів, – директор Регіонального центру з надання БВПД у місті Києві Михайло Харін.

Директор Правобережного київського місцевого центру з надання БВПД Сергій Бреус нагадав, що ветерани війни і учасники бойових дій мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, тобто

Отож, підписавши меморандум про співпрацю, сторони домовилися про забезпечення роботи консультативного пункту та проведення заходів освітнього і правопросвітницького характеру.