назад

Як не стати жертвою телефонного та Інтернет шахрайства, чим відрізняється заповіт від дарування майна, як правильно відбувається перерахунок пенсії та багато іншого дізнались від фахівців системи безоплатної правової допомоги учасники соціальної ініціативи «Єднання поколінь» в Тернополі.

“Єднання поколінь” – соціальний проект, започаткований в місті Тернополі. Це платформа створена перш за все для людей похилого віку, для надання моральної допомоги, залучення до різноманітних активностей, а також можливості відчути себе значущою частиною міста. Основна ідея полягає в тому, що кожне покоління може збагатити одне одного.

Заходи для учасників ініціативи проводяться щотижня, а для зручності – у декількох місцях одночасно. Сьогодні це були «Екобібліотека» та бібліотека №8 для дорослих Тернополя. Цього разу зустріч провели фахівці Регіонального центру з надання БВПД в області та Тернопільського місцевого центру.

Спікери поспілкувались з учасниками заходу, розповіли про механізм реалізації права на безоплатну правову допомогу, про те як не стати жертвою телефонного шахрайства та про процедуру спадкування.

Кожен учасник заходу мав зможу отримати відповідь на запитання, та навіть на місці отримати консультацію адвоката. Здебільшого аудиторію цікавили питання спадкування: щодо місця відкриття спадщини, які черги спадкування існують, які строки прийняття спадщини, чи можливо відмовитись від спадщини, які документи необхідно подати та інше.

Важливо роз’яснювати людям похилого віку про їхні права, адже законодавство має здатність змінюватись, а процедури захисту прав не завжди стабільні. Вчора кожен з них знав один спосіб вирішення проблеми, а сьогодні такий спосіб уже не актуальний, проте, існує ряд інших, нових, про які варто розповідати

– говорить директор Регіонального центру Ірина Хондогій.