назад

Участь фахівців системи БПД у навчанні щодо земельних питань

Задля здобуття практичних порад у сфері земельних правовідносин фахівці системи правової допомоги Івано-Франківщини 28 листопада взяли участь у тренінгу «Земельні відносини».

Спікерами даного тренінгу на тему «Земельні відносини» виступили Алла Неште і Ліля Тимофєєва, експерти із земельного права, фахівці ТОВ «ЮрЗемЦентр».

Спільно з учасниками експерти визначили форми власності, оренда земельних ділянок, вирішення земельних спорів у досудовому порядку, а також приділили увагу новим законопроектам у сфері земельних правовідносин.

Слухачі тренінгу зацікавив законопроект 2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», де обговорювались зміни, які очікують громадян у 2020 році.

Фахівці системи безоплатної правової допомоги зауважили, що підняті на тренінгу питання допоможуть юристам ефективно надавати консультації громадянам щодо основних змін, які вносяться до земельного законодавства. Зокрема, вони зможуть роз’яснити громадянам порядок звернення до ОТГ та сільських рад щодо досудового врегулювання земельних спорів. Також матимуть змогу допомогти скласти документи непроцесуального характеру у випадку відмови даних органів у реалізації прав громадян або ж забезпечити доступ до безоплатної вторинної правової допомоги.

У роботі тренінгу окрім працівників системи БПД участь брали представники громад органів місцевого самоврядування та ОТГ, землевпорядники, юристи.