назад

Участь представників Центру у проведенні спільної перевірки стану організації медико-санітарного забезпечення затриманих осіб

medic     09.02.2015 року представниками Хмельницького обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги було прийнято участь у  проведенні комплексної перевірки стану організації медико-санітарного забезпечення затриманих та взятих під варту осіб, що перебувають в ізоляторі тимчасового тримання та осіб, які утримуються в спеціалізованих установах органів внутрішніх справ, та лікувально-профілактичної і протиепідемічної роботи  під час утримання вказаних осіб.

     У складі комісії також прийняли участь  представники спостережної комісії виконавчого комітету Хмельницької міської ради, Хмельницького міськрайонного управління Головного управління Держсанепідслужби у Хмельницькій області та управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради.

     Відповідно до вимог  ст. 5, 30, 53 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я»,   ч. 1 ст. 5 , п. 24, ст. 10 Закону України «Про міліцію», а також  постанови Кабінету Міністрів України № 1363 від 28.12.2011 року  «Про затвердження Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання осіб за підозрою у вчиненні злочину»  комісією здійснено моніторинг  ізолятора тимчасового тримання Хмельницького міського відділу УМВС України у Хмельницькій області, приймальника-розподільника УМВС України у Хмельницькій області, камер для затриманих осіб у Південно-Західномута Зарічанському райвідділах, а також у Хмельницькому міському відділі УМВС України у Хмельницькій області.

     В ході моніторингу, представниками Хмельницького обласного центру здійснено вибіркову звірку даних щодо затриманих осіб за лютий 2015 року, за результатами якої розбіжностей не виявлено.