назад

Участь у круглому столі на тему: «Стан виконання судових рішень в Україні: проблематика та методи вирішення»

Учора, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області Віктор Кіккас прийняв участь у круглому столі на тему: «Стан виконання судових рішень в Україні: проблематика та методи вирішення».
Указаний захід був організований Українським інститутом майбутнього та проходив у форматі панельної дискусії.
Учасники заходу обговорювали фактори, що зумовлюють неефективність системи виконання судових рішень, а також перспективи розвитку цієї сфери в Україні. Зокрема, йшлося про актуальні законодавчі та правозастосовні шляхи забезпечення реалізації принципу обов’язковості виконання судових рішень, як невід’ємної частини права на справедливий суд в розумінні статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Від Українського інституту майбутнього участь у круглому столі взяли експерт з питань судової та правоохоронної діяльності Українського інституту майбутнього, народний депутат України VIII скликання, Заслужений юрист України Андрій Помазанов, а також Мирослава Чорноусько, адвокат, кандидат юридичних наук, експерт з питань судової та правоохоронної діяльності Українського інституту майбутнього.
Усі учасники заходу активно вели дискусії, обговорювали проблемні питання, що виникають при виконанні судових рішень та намагались віднайти шляхи щодо удосконалення механізмів та запровадження оптимальних організаційних та процедурних підходів до функціонування системи виконання судових рішень в Україні.