назад

Участь у круглому столі представників Кельменецького МЦ

2015 10 12 Кельм112.10.15р. директор Кельменецького МЦзНБВПД  Ігор Усатий та начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Юлія Олійник взяли участь у круглому столі, який був організований для засуджених співробітниками Кельменецького РП Сокирянського МВ КВІ ВДПТСУ в Чернівецькій області. У заході також взяла участь директор Кельменецького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмила Попович.

Ігор Усатий поінформував учасників заходу про діяльність центру, категорії осіб, які належать до суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу та порядок її надання, детально розповів про процес роботи з клієнтами – від реєстрації заяви до призначення їм адвоката та ознайомив з поняттям первинної та вторинної правової допомоги.

Фотозвіт про подію

 По закінченню всім учасникам круглого столу було вручено інформаційні буклети та листівки з детальною інформацією про роботу Кельменецького МЦ та контактними даними центру.

Також, цього ж дня відбулася робоча зустріч  Ігоря Усатого з директором Кельменецького територіального центру соціального обслуговування – Світланою Мазур.

Під час зустрічі сторони обговорювали порядок звернення до Кельменецького МЦзНБВПД осіб, якими опікується територіальний центр, а саме: незахищених верств населення, переважно пенсіонерів (одиноких пенсіонерів), інвалідів.  Ігор Усатий повідомив, що для отримання безоплатної вторинної правової допомоги особі потрібно звернутися до Центру та подати документи, що підтверджують її належність до однієї з вразливих категорій громадян. Після цього, Центр приймає рішення про надання безоплатної вторинної правової допомоги та призначає безкоштовно адвоката.  Послуги адвоката оплачує держава.

Кінцевим результатом зустрічей стало підписання 2 меморандумів про співпрацю та взаємодію:

1) між Кельменецьким МЦзНБВПД та Кельменецьким районним підрозділом Сокирянського МВ КВІ.

2) між Кельменецьким МЦзНБВПД та Кельменецьким територіальним центром соціального обслуговування.

Основними напрямками меморандуму Сторони визначили:

         спільне інформування громадян про їх права і свободи, порядок їх реалізації, відновлення у випадку їх порушення та порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб;

         організація спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості громадян щодо захисту своїх прав, зокрема права на безоплатну правову допомогу шляхом проведення круглих столів, зустрічей та інших заходів;

         реалізація спільних заходів, спрямованих на посилення гарантій прав і свобод людини;

         поширення інформації про право громадян на безоплатну вторинну правову допомогу усіма доступними Сторонам засобами

         реалізація спільних заходів, спрямованих на посилення гарантій прав і свобод людини; поширення інформації про право громадян на безоплатну вторинну правову допомогу усіма доступними Сторонам засобами та ін..

Сторони домовились об’єднати свої зусилля з метою розроблення та здійснення комплексу заходів, спрямованих на забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги осіб, які мають на неї конституційне право і потребують такої допомоги.